keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Lisää eriarvoisuutta

Martti Hetemäen johtama verotuksen kiristämistä suunnitteleva työryhmä ehdottaa uudistuksia jotka suoraan heikentävät vähä- ja keskituloisten toimeentuloa.


Asuntolainojen korkotulojen vähennysoikeuksien poistolla tähdätään nuorten perheiden isolla velalla ostamien asuntojen joutumiseen pankkien käsiin. Perittyään ensin vuosikausien korkoa pankit saisivat nyt kätevästi koko asunnon itselleen ja voisvat myydä sen edelleen - taas lisää tuloa, ja jatkosssa korkotuloa. Kätevää, mutta oma oikeudentuntoni pitää näitä keplotteluja rikollisina.

Kiinteistöveron kiristäminen on samaa sarjaa. Kiinteistövero on vastikkeeton vero jonka maksaminen on aina harmittanut koska se on puhdasta vääryyttä, sen vastineeksi kun ei saa yhtään mitään. Nyt tätä vääryyttä aiotaan vielä lisätä. Ismo Alangon tavoin sanon: Vittu kun vituttaa!

Yhteisöveroa - siis yritysten maksamaa veroa - sen sijaan aiotaan laskea 4 prosenttia. Niinpä niin.

Ihmettelenpä vain miten kauan tätä vastuuttomien kakaroiden valtio-leikkiä vielä joutuu sietämään. No, nythän Sitra on esittänyt valtion yhtiöittämistä ja kokoomuksen höyrypäät ovat varmaan riemuissaan. Muutaman vuoden kuluttua olemme varmaan kaikki Oy Suomi Finland Ab:n työntekijöitä. Sen jälkeen onkin jo helpompaa. Irtisanominen, nimittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti